Szörnyű videó jelent meg a maláj gépről


Megrázó videofelvételek jelentek meg az ausztrál sajtóban arról a kelet-ukrajnai helyszínről, ahol a malajziai légitársaság MH17-es járata pontosan egy évvel korábban, 2014. július 17-én lezuhant.

A repülőgép feltehetően rakétatalálat következtében zuhant le. A szerencsétlenséget senki sem élte túl, 298-an haltak meg. Ukrajna és Oroszország kölcsönösen egymásra hárítja a felelősséget a tragédiáért.

A videót közzétevő ausztrál napilap, a The Daily Telegraph azt állította, hogy az anyag csupán ezen a héten jutott az újság birtokába. Állításuk szerint a felvételeket a lázadók készítették nem sokkal a katasztrófa után

Az AFP francia hírügynökség szerint a felvételeken a repülőgép roncsainál fegyveresek láthatók katonai gyakorlóruhában, amint kinyitják az utasok csomagjait, és ami benne van, azt a földre szórják. Az orosz nyelven hallható hanganyagok alapján a katonák megdöbbentek azon, hogy nem egy katonai repülőgép, hanem egy polgári utasszállító füstölgő roncsait látják. A The Daily Telegraph szerint a felvételen az egyik férfi az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” személyazonosító kártyáját viselte a nyakában.

A felvételen holttestmaradványokat nem látni, helyüket csak homályos foltok érzékeltették.

Julie Bishop ausztrál külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy émelyítő a látvány, amelyet a felvételeken örökítettek meg. Hangoztatta, hogy nem tudja megerősíteni a videó hitelességét, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az éppen egy évvel a történtek után jelent meg. Hozzátette: a felvétel arra utal, hogy nem baleset történt, hanem szándékos kegyetlenség.

A videót itt nézhetik meg!

 

[poll id=”16″]