Ismét Ungváron a belügyminiszter


Ezen a héten már másodszor érkezett Kárpátaljára Arszen Avakov belügyminiszter. A hét első napján Petro Porosenko államfő társaságában jött, és bejelentette: változás lesz a megyei rendőrség élén. Szombaton pedig azért repült Ungvárra, hogy hivatalosan is beiktassa a megye új rendőrfőkapitányát.

Amint azt már tudattuk, Szerhij Knyazev lesz Szerhij Saranics utóda. Saranicsnak azért kellett távoznia, mert ugyan tudomása lehetett a készülő munkácsi balhéról, ám mégsem tudta azt megakadályozni. Saranicsnak azonban nincs oka szomorkodnia, ugyanis a belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a menesztett rendőrfőnök Kijevbe költözik, ahol a belügyminisztérium körözési hivatalának első helyettese lesz.
A ma beiktatott új kárpátaljai rendőrparancsnok eddig Donyeck megyében tevékenykedett. Szerhij Knyazev kinevezését személyesen Hennagyij Moszkal, a megye új kormányzója kezdeményezte.

Avakovval egyébként szintén ide utaztak annak az ideiglenes bizottságnak a tagjai, amely a parlamentben a héten jött létre a munkácsi események kivizsgálása céljából.


[poll id=”16″]