Már megint téma a külföldi rendszámú autók ügye


Újra téma lett a külföldi rendszámú autók ügye Kárpátalján. Hennagyij Moszkal, a régió új közigazgatási vezetője tette szóvá, ahogy ő fogalmazott, a „problémát”.

Miközben a legfontosabb feladatokat ecsetelte, váratlanul kitért a sok külföldi rendszámú autóra is. Megengedhetetlennek nevezte, hogy ilyen nagy számban vannak jelen az itteni utakon. Azt mondta, intézkedni fog az ilyen tranzitcélú ügyeskedők leleplezésén. Moszkal konkrétan utalt arra, hogy azokkal van baja, akik ötnaponta lépik át kényszerből autóikkal a határt, ezzel pedig csak sorokat generálnak, s ugye a költségvetés bevételektől esik el. Azokra nem tért ki, akik más ország útlevelével utaznak be Ukrajnába.

Megjegyzendő, a kormányzónak semmiféle jogköre nincs ezen vámszabályok befolyásolására, a kérdésben csak a parlament és a kormány lehet döntéshozó helyzetben. Korábban a kárpátaljai képviselők közül többen is azt ígérték, 5-ről 30 naposra módosítják a külföldi regisztrációjú járművek itt-tartózkodásának idejét, ehhez képest viszont folyton csak arról röpködnek a hírek, hogy még szigorúbb lesz ez a szabály.


[poll id=”16″]