Kárpátaljai aranyérem a moszkvai vívó-világbajnokságon


Aranyérmes lett az ungvári ifj. Anatolij Herejjel felálló ukrán párbajtőrcsapat a moszkvai vívó-világbajnokságon. A kárpátaljai sportoló számára a 2016-os riói olimpiai szereplés kivívása a cél, ami most elérhető közelségbe került.

A negyeddöntőben az ifj. Anatolij Herej, Bohdan Nyikisin, Makszim Hvoroszt és Dmitro Karjucsenko összeállítású ukránok egyetlen tussal a házigazda oroszokat győzték le 34:33-ra. Az elődöntőben olaszok következtek, a taljánokat hosszabbításban 15:11-re győzték le ukránok. Az aranyéremért aztán, a kiváló Dél-Koreaiak következtek, akik az elődöntőben 45:37-re a svájciakat búcsúztatták. A fináléban végi remekül vívó ukránok 34:24-re diadalmaskodtak, így a kárpátaljai párbajtőrözővel felálló válogatott aranyérmes lett.

A magyar válogatott a hatodik helyen végzett a tornán.
A párbajtőrvívó volt az egyetlen kárpátaljai sportoló, akinek hosszú idő után komoly esélyei voltak arra, hogy kvótát szerezzen a 2012-es olimpiai játékokra. Ám végül épphogy lecsúszott a londoni kvótáról. A párbajtőröző már a jövő évi Rio de Janeiró-i olimpiára készül.


[poll id=”16″]