Zaharcsenko: a DNR kész megadni minden segítséget a Boeing katasztrófa felelőseinek megtalálásában


A Donyecki Népköztársaság vezetője bejelentette, hogy kész megadni minden segítséget azoknak, akik a Boeing katasztrófa lezuhanásával kapcsolatos igazságot kutatják – írja a tass.ru.

„A Donyecki Népköztársaság ennek a szörnyű tragédiának az első napjától kezdve minden lehetséges módon segítséget nyújtott a nyomozásban. Most is készek vagyunk arra, hogy minden szükséges segítséget megadjunk azoknak az embereknek, akiknek sikerülhet kideríteni az igazságot és megbüntetni az ukrán kormányt, amiért megengedte ezt a tragédiát” – mondta Zaharcsenko.

Zaharcsenko egyben részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak és barátainak. „Bármely halál egy tragédia. Ez főleg akkor igaz, amikor békés emberek halnak meg” – mondta Zaharcsenko. A donyecki vezető virágot is elhelyezett a Grabovo településen az áldozatok emlékének tiszteletére felállított emlékműhöz. A repülő katasztrófában 298 ártatlan ember hunyt el.

Grabovo település, ahol lezuhant a maláj gép vált a megemlékezések központjává. A köztársaság egész területén megemlékeztek a tragédiáról. Zaharcsenko az áldozatok családtagjainak is nyilatkozatot címzett. „Amennyiben szeretnének ideutazni, hogy tisztelegjenek a rokonaik emléke előtt, megígérjük, hogy megteszünk minden biztonsági intézkedést és a legdrágább vendégekként fogjuk kezelni Önöket” – mondta Zaharcsenko.

A nyilatkozatok után egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokról. A maláj légitársaság Boeing 777 repülőgépe egy évvel ezelőtt zuhant le 298 utasával együtt.


[poll id=”16″]