Vége, az MLSZ eleresztette Dárdai Pál kezét


Mégsem maradhat kettős funkcióban a magyar válogatott és a Hertha BSC vezetőedzője. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátralévő négy mérkőzésen Dárdai Pál helyett Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat – közölte hétfőn honlapján az MLSZ.

Érdekes, ezt a forgatókönyvet már július elején sejteni lehetett, lévén a Hertha-MLSz szerződésben német lapinformációk szerint volt egy záradék, miszerint bármikor visszahívhatja a Hertha a magyar edzőt. Ennek ellenére többen is bizakodva nyilatkoztak Dárdai Pál és a magyar válogatott közös jövőjét illetően. Ez persze érthető, hiszen Dárdaival tétmeccsen nem kapott ki a nemzeti tizenegy egyedül az oroszok elleni barátságos meccs végződött 2-1-es vereséggel.

“Az MLSZ tudomásul veszi és tiszteletben tartja a Hertha döntését, amelyet azonban a két fél által korábban aláírt szerződés alapján jogilag, és az elmúlt nyolc hónap tapasztalatai alapján szakmailag is nehezen indokolhatónak tart” – vázolta a döntés hátterét dr. Csányi Sándor.
“Pár héttel a magyar férfi válogatott számára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzések előtt ugyanakkor – a Herthával történt hosszas egyeztetések után – most nincs értelme a jogászkodásnak, egy hónapokkal később véget érő esetleges per visszamenőleg nem oldaná meg az őszi kapitánykérdést.

Az MLSZ elnöksége megköszöni a német klubnak, hogy egy számunkra nehéz időszakban hozzájárult Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásához. Úgy tűnik, most ők szorulnak a mi sportszerű hozzáállásunkra, ami az elmúlt szűk egy év eseményei alapján kötelességünk. Külön köszönet illeti a fiatal kapitányt, aki dupla terhelés mellett is versenyben tartotta a magyar válogatottat, és reményt adott a magyar szurkolóknak” – hangsúlyozta a szövetség elnöke.


[poll id=”17″]