Kijev lépéskényszerben a újabb minszki tárgyalásokon


Dejnego: Az LNR várja Kijev válaszlépéseit a fegyverzet-visszavonásra vonatkozóan a soron következő keddi minszki tárgyalásokon… a felkelők már a 100 mm-nél kisebb kaliberű fegyverzetek visszavonásához is hozzáláttak.

Az LNR különleges politikai képviselője bejelentette, hogy várják Kijev válaszlépéseit a fegyverzet-visszavonásra vonatkozóan a soron következő keddi minszki tárgyalásokon, ugyanis a felkelők már a 100 mm-nél kisebb kaliberű fegyverzetek visszavonásához is hozzáfogtak.

„Igen, mi már tegnap be is fejeztük a fegyverek visszavonását, most várjuk, hogy az EBESZ képviselői feldolgozzák az eredményeket, de részünkről a programot teljesítettük” –jelentette ki Dejnego a RIA Novosztyi újságírójának, hozzáfűzve, hogy ezzel kapcsolatosan még semmiféle visszajelzést -a szakadatlan bombázáson kívül- nem kaptak Kijevtől. Dejnego hozzátette, hogy reméli a folyatást kedden Minszkben, ahol a kontakt csoport soron következő ülésére kerül sor.

„Szeretnénk végre valami fontosat is hallani Kijev képviselőitől” –tette hozzá az LNR vezető. A felkelők vasárnap egyoldalúan hozzáfogtak a 100 mm-nél kisebb kaliberű fegyverzet visszavonásához is, de Kijevtől mindeddig még semmiféle reagálás nem érkezett be hozzájuk, kivéve hogy az ukrán hadsereg képviselői kijelentették, semmilyen információval nem rendelkeznek a fegyverzet visszavonásról.
Időközben, vasárnap estére a felkelők Szcsasztja települést és Donyeck agglomerációját kivéve visszavonták fegyverzetüket a minszki egyezménynek megfelelően, és továbbra is folytatják e hadművelet.


[poll id=”17″]