Letartóztatások az Oktatási Minisztériumban


Viktor Sokin legfőbb ügyész keddi kijevi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a rendvédelmi szervek őrizetbe veszik az Oktatási Minisztérium több magas rangú tisztségviselőjét – olvasható a Kárpátalja hetilapban.

„Jelenleg, ezekben a percekben zajlik a legfőbb ügyészségnek a Belügyminisztériummal és az Ukrán Biztonsági Szolgálattal közös speciális művelete, melynek célja az Oktatási Minisztérium magas rangú tisztviselőinek őrizetbe vétele. Ott van az ukrán oktatásminőség-ellenőrzési központ, s nekünk megalapozott a gyanúnk, hogy ennek a központnak a vezetése visszaélt hivatali helyzetével, s egy sor súlyos bűncselekményt követett el” – közölte Sokin.

Hozzátette: a helyiségben, ahol őrizetbe veszik az Oktatási Minisztérium tisztviselőit, nyomozati cselekményekre kerül sor.
Az Ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központot 2005-ben hozták létre. A központ feladatai közé tartozik a külső független értékelés (ZNO) előkészítése, az oktatás minőségének nyomon követése – emlékeztet a Dzerkalo Tizsnya internetes változata.


[poll id=”17″]