Munkácsi lövöldözés: a hatóságok hibát hibára halmoznak


A munkácsi lövöldözés gyanúsítottjai – a Jobb Szektor önkéntes zászlóalj katonái – után folytatott hajtóvadászat során hibát hibára halmoznak a hatóságok – állítja Jurij Butuszov újságíró Facebook-oldalán egy ATO-t megjárt tisztre hivatkozva.

„Az ellenőrző pontoknál található BTR típusú páncélozott járművek gépfegyverének csöve az ég felé mutat, a hőségtől kitikkadt katonák nem figyelnek semmire, ezeket látva az az érzésem támadt, hogy színház az egész akció. Alsóvereckétől Munkácsig csak a Kijev-Csap főútvonal mentén vannak ellenőrző pontok. Az alsóbbrendű utak szabadon járhatóak, ráadásul a helyi sofőrök segítőkészen elmondják, hogyan lehet elkerülni az ellenőrző pontokat. Az útzárak helyét, egy korábban soha nem látott térképen, két tartalékos munkácsi tiszt határozta meg.

Érthetetlen módon a keresésben részt vevő helikopterek a Munkácsi vár fölött köröznek. A Nemzeti Gárda napokkal a történtek után tervezi a környék átfésülését. Még szerencse hogy ez nem az orosz elit kommandó, csak a Jobb Szektor (PSZ) emberei. Ennek így semmi értelme. A feleségem teóriája szerint jobb szektorosoknak nem okozhatott gondot felszívódni: csak el kellett jutniuk a korábban kijelölt helyre, ott megváltak katonai öltözéküktől és fegyvereiktől, ezután civilben bármelyik helyi menetrend szerinti buszjárattal hazajuthattak” – olvasható az újságíró közösségi oldalán.


[poll id=”17″]