Munkácsi ügy: Baloga hallgat


Elakadni látszik a munkácsi véres lövöldözés ügyében létrejött parlamenti vizsgálóbizottság munkája. Annak titkára, Valerij Packan arra panaszkodik, hogy nem tudnak kapcsolatot létesíteni Viktor Balogával.

Valerij Packan, aki a Klicsko-féle UDAR párt kárpátaljai regionális vezetője, s a Petro Porosenko Blokk listáján jutott parlamenti mandátumhoz, azt állítja, hiába telefonált többször is Viktor Balogának, csak a segítőivel sikerült beszélnie. Packan szerint ameddig nem hallgatják meg Balogát, érdemben nem lehetséges összerakni a munkácsi ügy pontos mozaikját.

A vizsgáló bizottságnak van még egy kárpátaljai tagja, a „népfrontos” Valerij Luncsenko. Ő azzal váltotta ki egyesek nemtetszését, hogy a Jobb Szektor tagjainak a meghallgatása nélkül lebanditázta őket.

Igor Moszijcsuk honatya, aki szintén tagja a bizottságnak, amiatt háborog, hogy kárpátaljai képviselők is tagjai lehettek a testületnek. Ezt azért tartja szerencsétlennek, mert szerinte ők elfogultak és politikai értelemben konkurensei Balogának. Sőt, Moszijcsuk arra is hivatkozik, hogy az 1+1 televíziós csatorna hétvégi elemző adásában Packant és Luncsenkót azzal vádolta, hogy Kárpátalján ők kontrollálják az illegális kábítószer-kereskedelmet.


[poll id=”17″]