Tévedésből más katonát temettek el Técsőn


Jaroszlava Fedur kárpátaljai önkéntes Facebook oldalán posztolta a megdöbbentő hírt, miszerint a Debalcevónál elesett kárpátaljai hadfi holtteste helyett, tévedésből szerettei egy másik katonát temettek el Técsőn.

„Nemrég Debalcevéban Roman Basnyak a Novgorod-Volinszki 30-as dandár katonájának holteste után kutattam. A DNS vizsgálat megállapította, hogy Roman Basnyak holtestét tévedésből Técsőn Kozicsko Roman helyett temették el. Kozicsko Roman földi maradványait is megtaláltuk, hazaszállítása folyamatban van. Hátra van Basnyak holtestének kihantolása, a testvére Pavlo már elindult a maradványokért. Minden katonának otthon kell nyugodnia. Emléketek szívünkben örökké él, nyugodjatok békében” – írja közösségi oldalán a volontőr. Az önkéntes bejegyzéséhez posztolta az összecserélt katonák portréját.

Roman Kozicsko a 128-as hegyi gyalogdandár kötelékében teljesített katonai szolgálatot a terrorellenes műveletek helyszínén. Február 17-én a debalcevei kitörésnél esett el. Holttestét a bátyja azonosította Debalcevó mellett – közölte még korábban Bohdan Kolodnickij, a técsői önkéntesközpont vezetője a GolosKarpat hírportállal.


[poll id=”17″]