Ukrajnába tartó fegyvercsempészeket fogott el az orosz kémelhárítás (videó)


Oroszország Szövetségi Kémelhárító Szolgálata (FSZB) fegyvercsempészeket kapott el, akik a EU-ból Ukrajnába szállították az „árut”. (FSZB-Videóval). A banda két vezérét és 14 tagját fogták el, amint éppen nagy mennyiségű fegyvert próbáltak átadni a „vevőknek” -írja LifeNews.

„Az akció helyszíne a Moszkvától mintegy 400 km-re fekvő Szmolenszk város környéke volt, de a művelet kiterjedt Oroszország 12 régiójára. Az azerbajdzsáni állampolgárságú bandavezér három rendőrségi tisztviselőt is beszervezett a rendkívül jól jövedelmező üzletbe” –jelentette ki a kémelhárítás szóvivője.

A helyszínen lefoglalt „zsákmány” 150 db különböző kaliberű fegyver, 2500 db tartalék lőszer, kézigránátok és a robbanóanyagokhoz használatos detonátorok voltak. A „halált csempésző” bandatagok számára nem ez volt az első bevetés, lakóhelyüket, papírjaikat állandóan váltogatták, csakúgy mint lopott gépjárműveik rendszámtábláit és dokumentumait. Mindez nem segített az elkövetőknek, ugyanis az elhárítás operatív csoportja már jó ideje figyelemmel kísérte a banda „üzletmenetét”, és így sikerült a kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező csempészcsapatot teljes mértékben felgöngyölíteni.

 


[poll id=”17″]