Zsaroltak és kínoztak a jobb szektorosok


Hennagyij Moszkal újabb, sokkoló részleteket árult el a Jobb Szektor kárpátaljai garázdálkodásáról. A vidék új közigazgatási vezetője banditáknak tartja őket, s szerinte az a legszörnyűbb az egészben, hogy ezek a radikalisták nemzeti patriótáknak próbálták beállítani magukat.

Az új kárpátaljai kormányzó most azt hozta nyilvánosságra, hogy a Jobb Szektor 13 tagja embereket rabolt el, kínozta őket, fegyverrel fenyegette, zsarolással kényszerítette őket vagyonuk átadására. Az elkövetők közül tizenketten kárpátaljaiak, 18 és 39 év közöttiek. Egyik társuk pedig Donyeck megyéből érkezett ide. Ők azok, akik brutális fegyveres támadást indítottak Munkácson, s néhányan még most is rejtőzködnek.

Hennagyij Moszkal különösen azt fájlalja, hogy ezek a köztörvényes bűnözők, vagy ahogy ő nevezte őket, banditák, gaztetteiket patriotizmusukkal igyekeztek leplezni. Azt ígérte, a törvény teljes szigorával fognak eljárni velük szemben.
A kormányzó elmondta, a munkácsi ügy után egyre többen fordulnak a rendőrséghez, és tesznek feljelentést jobb szektoros banditák ellen. Azért csak most jelentkeznek a szélsőséges félkatonai szervezet áldozatai, mert eddig féltek. Attól rettegtek, hogy a rendőrség érdemben nem fog fellépni ellenük, ők viszont véres bosszú elszenvedői lehetnek.

Hennagyij Moszkal korábban azt is elmondta, hogy a Jobb Szektor tagjait azért nem tudják besorozni és a frontra küldeni, mert soraikban hemzsegnek a többszörösen börtönviselt egyének. Azt is mondta, hogy az előző kormányzó, Vaszil Hubal dollár tízezrekkel vásárolta meg a fegyveres banditákat.


[poll id=”17″]