Megnyílt az ingyenkonyha Beregszászban


Hivatalosan is megnyílt Beregszászban az ingyenkonyha a rászorulók részére. Az eseményre meghívást kaptak a város történelmi egyházainak képviselői, a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetői, a jótékonysági szervezetek képviselői, a megyei és városi képviselők, a média képviselői.

Babják Zoltán rámutatott, hogy a városi tanács, magyarországi testvérvárosaink, a jótékonysági szervezetek együttműködésének, közös munkájának eredménye az ingyenkonyha megnyitása. Ennek köszönhetően 300 beregszászi polgár kap itt meleg ebédet hétfőtől-péntekig.

Meggyőződésem, hogy a mostani nehéz időkben nagy segítséget jelent a konyha működése a rászoruló emberek számára, akik különösen igénylik a törődést és gondoskodást. Érdemes megemlíteni, hogy a városi tanács képviselői, a beregszászi történelmi egyházak, illetve jómagam vettünk részt az itt étkezők névjegyzékének összeállításában.

– tette hozzá Beregszász polgármestere.

A megnyitás napján közel száz rászoruló beregszászi kereste fel az ingyenkonyhát. Meleg ételt, kenyeret, innivalót kaptak itt, ahogy Pavljuk Miklós, a konyha adminisztrátora tájékoztatott, sokan magukkal viszik az ételt, s odahaza fogyasztják el, míg mások a helyszínen esznek. A munkanapokon 12.30 és 14.00 között várják itt őket, s minden alkalommal más ételt készítenek számukra a menü szerint.

Az ingyenkonyha megnyitóján az egyházak képviselői közösen imádkoztak, illetve megszentelték a helyiséget.


[poll id=”17″]