Szaakasvili lemond grúz állampolgárságáról


Az indoklás szerint ez év májusától már Ogyessza-megye kormányzójává nevezték ki –írja a Komszomolszkaja Pravda. Hétfőn, július 20-án elterjedt a hír, hogy Miheil Szaakasvili egykori grúz elnök, kit ez év májusától Ogyessza város és megye kormányzójává nevezett ki Petro Porosenko, lemond grúz állampolgárságáról, mivel Ukrajnában nem megengedett a kettős állampolgárság.

Denisz Szamigin, az ogyesszai adminisztráció sajtótitkárja szerint Szaakasvili egy ideje már beadta kérvényét grúz állampolgársága megszüntetésére. Az Ukrainszkaja Pravda szerint „Miheil Szaakasvili grúz állampolgársága a megszűnés fázisában van”.

Emlékeztetünk rá, hogy az ex-grúz elnök az ogyesszai kormányzói székben Igor Kolomijszkij oligarcha jó emberét, Igor Palicát váltotta fel.

Ezt megelőzően Miheil Szolokovics visszautasította, hogy Ukrajna miniszterelnök-helyettesének nevezzék ki, mert ehhez le kellett volna mondania grúz állampolgárságáról.

„Nem vagyok hajlandó semmilyen, akár magas pozíció kedvéért megválni szülőhazám állampolgárságától” –jelentette ki Szolokovics.


[poll id=”17″]