Terroristáknak nyílvánították a Munkácson lövöldöző Jobb Szektor fegyvereseit


Terrorizmussal és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsította meg az Ukrán Legfőbb Ügyészség (GPU) a Jobb Szektor (PSZ) hat tagját, akik részt vettek a július 11-i munkácsi fegyveres összetűzésben – jelentette be szerdán Kijevben Andrij Popov, a munkácsi konfliktus körülményeinek tisztázására létrehozott ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság vezetője, a GPU különösen fontos ügyekben illetékes főnyomozója.

A vizsgálóbizottság ülésén Popov közölte: „hat személyt azonosítottak, akik részt vettek (Munkácson) a Lermontov utca (a fegyveres konfliktus kirobbanásának helyszíne) lezárásában”. Elmondása szerint mindegyiküket terrorcselekmény elkövetésével és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsították meg, a büntető törvénykönyv 255. és 258. cikkelyének megfelelően – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A főnyomozó arról is tájékoztatott, hogy a vizsgálóbizottság terrorszervezet létrehozása és terrorcselekmény elkövetése ügyében vizsgálódik. Hozzátette, azt is tisztázni akarják, hogy idejében és helyesen reagáltak-e a rendőri vezetők Munkácson a július 11-i események során. A két ügyet egy eljárássá vonták össze – mondta el Popov.

MTI


[poll id=”17″]