ÚJ TERRORELLENES CSOPORTOT HOZNAK LÉTRE


Ukrajna rendőrségének különleges egységeit egyesítik egy új “KORT struktúrába”, amelynek a terrorizmusellenes és a belső ellenségek elleni harc lesz a feladata – írja a tass.ru.

Erről Alekszander Turcsinov, Ukrajna Biztonsági és Védelmi Tanácsának a vezetője nyilatkozott. „Egy komoly feladat elé állítjuk a rendőrséget, hogy hozzák létre a KORT egységet egyesítve a Szokol, Berkut és Grifon alakulatokat” – mondta Turcsinov megjegyezve, hogy az egységet a legjobb felszereléssel és fegyverekkel látják majd el, a tagjait pedig kiválogatják.

Arszen Avakov, Ukrajna belügyminisztere nyilatkozatából kiderül, hogy az új egység hatezer tagot fog számlálni. „Készen kell állniuk az ország bármely részén lokalizálni a fenyegetést – északon, nyugaton és keleten is” – nyilatkozta Turcsinov kiemelve, hogy az ő feladatuk lesz a terroristák semlegesítése is.

Ukrajna Nemzeti Gárdája 15 új járművet kapott: MAZ-6317, KRAZ Shrek-One, Kozak, Szpartan és hét fűthető mobil állomást. Az átadási ceremónián jelen volt Turcsinov és Avakov is. Ezenkívül számos új felszerelést kaptak a gárda katonái, többek közt KSZ-1 pilóta nélküli gépeket is.


[poll id=”17″]