Vinnickij: nincs politikai indíttatás a behívók mögött


A behívó kiállításánál a hadkiegészítő parancsnokságok nem veszi figyelembe a hadköteles ukrán állampolgárok politikai hovatartozását – nyilatkozta Oleg Vinnickij, ezredes a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője, miután Viktor Baloga parlamenti képviselő elfogultsággal vádolta a katonai szerveket.

„Ukrajna állampolgárait én két kategóriába sorolom: vannak hadkötelesek és nem hadkötelesek. Nem tudom ki a Jedinij Centr (Egységes Közép), a Batykivscsina (Haza) párt vagy épp a Petro Porosenko Blokk tagja. Nincsenek erre vonatkozó információim. Nekem úgy tűnik erőltetett kitaláció az egész. A képviselő vagy hadköteles vagy nem, vagy van felmentése vagy nem, ezeket a kritériumokat vesszük figyelembe”

– fogalmazott a hadkiegészítő parancsnok.

Onnan indult az egész, hogy Viktor Baloga, tegnap közleményben tudatta, hogy több párttársa, köztük a lemondott járási közigazgatások vezetői is behívót kaptak. A parlamenti képviselő politikai leszámolást sejt az ügy hátterében és az ősszel esedékes helyhatósági választásokkal hozza összefüggésbe a történteket.


[poll id=”17″]