A csempészet 90 százaléka nem a határátkelőkön folyik


A Kárpátalja kormányzója, saját bevallása szerint megkérte a határőröket, hogy ne azokat a civileket “kínozzák”, akik csak néhány csomag cigit próbálnak át vinni. Moszkal szerint a csempész kereskedelem nagy részét a zöld határon bonyolítják.

A csempészet 90 százaléka a zöld határon keresztül történik. A határátkelőkön zajló csempészet az semmi ehhez képest. Elrejtenek egy pár karton cigit a táskákban és zsebeikben, szétosztva azt a gyerekeik és családtagjaik között. Megmondom őszintén, ezt már  a vámosoknak is elmondtam: Ne csináljatok ebből tragédiát. Az emberek úgy próbálnak megélni, ahogy tudnak.

Azonkívül zárjeggyel ellátott cigarettát vesznek, vagyis adót is fizetnek. Ha beengedik őket Európába, akkor menjenek. A mi dolgunk a különösen nagy méretű csempész hálózatok leleplezése” – mondta Moszkal.

A kormányzó azt is elmondta, hogy július 28-án magyar, lengyel, szlovák és román hatósági szervekkel akarnak létrehozni egy tárgyalást, amelyeknek a csempészés, illegális bevándorlás és a drogkereskedelem elleni harc lesz a témája.


[poll id=”17″]