A határon várják a hadköteleseket


Petro Neveszelij őrnagy, a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság vezető beosztású munkatársa a sajtónak azt nyilatkozta:

Az embereink jelen vannak a határátkelőhelyeken, ott a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal védelmi tanácsának határozata értelmében tartózkodnak a hadkiegészítő parancsnokság munkatársai!

Elmondása szerint a munkatársaknál van azoknak a listája, akik kibújtak a sorozási (mozgósítási) kötelezettség teljesítése alól, s ha ilyen illető lépi át a határt, és önként felmutatja személyi okmányát, akkor átadják neki a katonai behívót. Kárpátalja az ukrajnai megyék között a legutolsó helyek egyikén található a katonai mozgósítási terv teljesítését illetően.

Viszont az őrnagy szerint, a katonai hivatalban nem tudnak arról, hogy behívókat kézbesítenének a közúti ellenőrző pontokon. Mint fogalmazott, nincsenek olyan adataik, hogy kedden 88 behívót adtak volna át.

Érthetetlen számunkra, honnan származik ez az információ, megpróbáljuk kideríteni, de mi örülnénk a legjobban, ha sikerült volna ennyi behívót kézbesíteni, hiszen az adataink szerint az elmúlt két napban mindössze 12 kárpátaljai hadköteles vette át a behívóját

– tette hozzá, megjegyezve, hogy a közúti ellenőrző posztokon nem teljesítenek szolgálatot a hadkiegészítő munkatársai. Tegnap a zakarpattya.net.ua portál irt erről a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály közleményére hivatkozva.

Forrás:

MTI/KH