Konténerekben helyezik el a menekülteket


A menekültek elhelyezésére alkalmas konténereket helyeznek ki a szerb-magyar határ közelében fekvő Magyarkanizsa rendőrőrsének udvarán – jelentette a szabadkai Pannon RTV szerdán.

Helyszíni tudósítójuk beszámolója szerint az egymáshoz kapcsolódó négy konténerben mosdókat és zuhanyzókat állítanak fel, valamint pihenésre alkalmas helyiségeket alakítanak ki. A szerb kormány támogatásával felállított konténereket annak a napi 150-200 embernek szánják, akit illegális határátlépés közben fognak el, és a rendőrségen nyilvántartásba vesznek.

Az építmények várhatóan 3-4 nap múlva kerülnek használható állapotba. A magyarkanizsai önkormányzat ezen kívül azt is tervezi, hogy a településen kívül is kialakít egy pihenőhelyet, hogy a naponta több mint ezer újonnan érkező közel-keleti és afrikai menekült ne a parkokban és az utcákon tartózkodjon. Egy lehetséges menekülttábor kialakítását azonban határozottan ellenzik a helyi politikusok és az ott élők.

Lackó Róbert, az önkormányzat illetékese kedden a Pannon RTV-nek elmondta: rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik a köztereket, valamint egy segélyszállítmányból vizet is osztanak a menekülteknek. A szerb kormány hasonló konténerek felállítását tervezi Szabadkán is.

mti


[poll id=”17″]