Homoszexuális párt vertek meg Kijevben


Egy kijevi homoszexuális pár úgy döntött, hogy megismétli két moszkvai fiatalember kísérletét, akik a környezet melegekkel szembeni reakcióját vizsgálták a város utcáin – írja a brit The Guardian.

A kijevi kísérlet alanyai szerint az ukrán fővárosban sokkal toleránsabban viselkedtek velük, mint Moszkvában. „A járókelők többsége ügyet se vetett semmire, bár néhányan megálltak nézelődni. Néhány nevetgélő lány pedig azt mondta, hogy csókolózni fognak és telefonjaikkal lefotózták a párt” – írja a brit újság.

A fiatalemberek úgy döntöttek, hogy sokkal provokatívabban fogak viselkedni, és az egyik a másik ölébe ült. Mindez Kijev főutcáján a Krescsatikon történt. Ekkor egy 10-15 főből álló csoport ment oda hozzájuk, akik szélsőségesen jobboldali nézetekkel voltak, és azt mondták, hogy összetévesztették az Egyesült Államokat Ukrajnával. Megvárva, hogy a rendőrségi járőrök elhaladjanak mellettük néhányan ütni kezdték a fiatalokat és még paprika spray-el is lefújták az arcukat. Ekkor közbeavatkoztak a járókelők és a támadók elmenekültek. A verés ellenére a kísérlet alanyai úgy gondolják, hogy ez az eset sokkal pozitívabb volt, mint a moszkvai kísérlet.


[poll id=”18″]