ÍGY IRÁNYÍTJÁK MAGYARORSZÁG FELÉ A MIGRÁNSOKAT


A migráns áradat érdekes és igen tanulságos dokumentuma került elő Ásotthalmon. A papírfecnit Toroczkai László polgármester Facebook posztja szerint az “Önkéntes Határvadász” néven a déli határ mellett élő tanyai lakosokból verbuválódott, a hatóságok munkáját segítő civil csapat találta az egyik elszállított migráns csoport táborhelyén.

Világosan látszik, hogy a menekülteket és bevándorlókat részletes útmutatással látják el, hogyan jussanak el Görögországból Szerbiába.
Onnan pedig a következő állomás rendszerint Magyarország szokott lenni.

Az út különböző állomásai közötti vonatok indulási ideje és a jegy ára is olvasható a papíron. Az is kiderül, hogy a Gevgelija határállomás és Skopje közötti 160 km-es utat taxival is meg lehet tenni fejenként 25 euróért.

A migránsok eligazítást kapnak arra vonatkozóan is, hogy Macedóniába érkezve jelentkezzenek a rendőrségen a 72 órás tartózkodást lehetővé tevő hatósági igazolásért.

Hogy a vándorok kezébe ki nyomta a papírt, rejtély. Mindenesetre nagyon jó lenne megkérdezni tőlük, mert akár embercsempészek, akár a görög hatóságok látták el őket el őket ilyen részletes útmutatással, az nagyon komoly kérdéseket vet fel.


[poll id=”18″]