Százból csak négyen engedhetik meg maguknak a külföldi nyaralást


Csupán az ukránok 6 százaléka engedheti meg az idén magának, hogy külföldön nyaraljon, de közülük is minden harmadik csak a posztszovjet térség valamelyik országába utazik.

A szabadságolásra fókuszáló felmérést a TSN nemzetközi társaság végezte. Adataik alapján az emberek 33 százaléka otthon tölti az idei szabadságát, jobbik esetben a hétvégi telken. 31 százalék válaszolta azt, hogy elmegy pihenni, de csak Ukrajnán belül. 29 százalék eleve azt felelte, hogy az idén nem is megy szabadságra.

Ukrajnán belül felkapott lett Herszon, Mikolajiv és Odessza megye, ahol a Fekete-tenger partján tudnak pihenni, de a Kárpátokba is sokan utaznak. Igaz, a munkácsi lövöldözés utáni egy hétben elég sokan visszamondták a Kárpátaljára szóló beutalókat, de szerencsére aztán elmúlt a pánik.
A külföldi nyaralások visszaesésének nagyon egyszerű oka van: a hrivnya hatalmas elértéktelenedése miatt csak nagyon kevesen tudják megfizetni a külföldi nyaralóhelyeket.

Mindehhez még hozzájárul az új biometrikus útlevelek körüli hercehurca, valamint az is, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok európai schengeni tagállam megnövekedett számban elutasítja az ukrán állampolgárok vízumkérelmeit.


[poll id=”18″]