Felakasztotta magát az Azov egyik parancsnoka?


Holtan találták saját otthonában az Azov önkéntes zászlóalj egyik parancsnokát, a jogi osztályuk vezetőjét. Jaroszlav Babics felakasztotta magát, vagy valakik öngyilkosságnak álcázták – írta Facebook-oldalán Dmitro Linyko parlamenti képviselő, aki korábban maga is az Azovban szolgált.

Részleteket egyelőre nem tudni, csak az biztos, hogy Babics felakasztott holttestére vasárnap bukkantak rá a lakásában. Hogy pontosan mi történhetett, az a rendőrség dolga kideríteni.

A hírt kommentáló egyik orosz portál azt domborítja ki, hogy az Azov zászlóalj az egyik legbrutálisabb formáció, amelyik a kelet-ukrajnai fronton tevékenykedik. Tagjai kezéhez vér és erőszak tapad. A cikk egy amerikai lapra hivatkozva megállapítja, hogy végső soron egy neonáci alakulatról van szó, melynek tagjai különös kegyetlenséggel gyilkolnak, kínoznak, zsarolnak.

Visszatérve az azovos parancsnok halálára, az elmúlt időben egyre több ukrán katona követ el öngyilkosságot. Szombaton például a Nemzeti Gárda egyik tagja önkényesen elhagyta szolgálathelyét, és végzett önmagával. Előtte sokat ivott, árulták el társai. További problémát okoz, hogy állítólag nagyon nagy méreteket öltött a seregben az italozás és a kábítószerezés, csak erről mélyen hallgat a kijevi katonai vezetés…


[poll id=”18″]