Moszkalnál járt az ungvári magyar főkonzul


Ismerkedő látogatáson járt Bacskai József ungvári magyar főkonzul és Vida László konzul Hennagyij Moszkalnál. Amikor új megyevezető kerül a székbe, bevett szokás, hogy fogadja a régióban működő külképviseletek vezetőit.

A megyei közigazgatás sajtószolgálata által a KárpátHírhez is eljuttatott közlemény kitér arra, hogy a kormányzó elsősorban azt reméli Magyarországtól, hogy az ottani vállalkozók ne féljenek ide jönni és pénzt invesztálni a kárpátaljai gazdasági projektekbe. Moszkal leginkább a borászat és szőlészet vonatkozásában lát jó együttműködési stratégiát. Sürgette, hogy magyar tőkével hozzanak létre minél több munkahelyet a vidéken. A megyevezető szorgalmazta, több infrastrukturális beruházás valósuljon meg magyar részvétellel a határ menti térségben.

Bacskai József főkonzul tudatta, 2017-re elérhet az M3-as autópálya egészen a Beregsurány–Asztély átkelőig, ezért nagyon fontos, hogy azt a határállomást mindkét oldalról bővítsék, hogy az alkalmas legyen nemzetközi áruforgalom fogadására is. A főkonzul szerint nagyon fontosak a modern körülmények megteremtése a határokon, valamint az, hogy újabb átkelők nyíljanak. Szavai szerint csak ezzel csábítható ide több befektetés, valamint javítható a turizmus minősége. Elmondta azt is, hogy hamarosan Budapestről kereskedelmi attasé érkezik az ungvári főkonzulátusra, akinek feladata lesz a kétoldalú gazdasági kapcsolatok javítása, élénkítése.


[poll id=”18″]