Policija: csak az első nap több mint hatszázan jelentkeztek


„A tagtoborzó első napját 626-an jelentkeztek az ukrán nemzeti rendőrség (policija) kárpátaljai járőrszolgálatára” – közölte facebook-oldalán Musztafa Najem, az új kárpátaljai rendőri egység felállítását felügyelő kijevi kurátor.

„A beérkezett kérelmek közül eddig 496 került feldolgozásra. Ebből a nagyobbik hányad 65.9 százalék rendelkezik felsőfokú végzettséggel, 38.5 százalékuk nő, míg 61.5 százalék az erősebbik nem képviselője. A jelentkezők mindössze 6 százaléka áll jelenleg is a rendvédelmi szervek alkalmazásában. Egy helyre 2-3 jelentkező pályázik” – olvasható a parlamenti képviselő közösségi oldalán.

Emlékeztetőül a tagtoborzást hétfőn a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal épületében az új járőrszolgálat egyenruhájába bújt Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója és Musztafa Najem ünnepélyes keretek közt nyitotta meg. A parlamenti képviselő az eseményen tájékoztatásul elmondta, hogy a tervek szerint egyelőre 230 fiatalt vesznek fel az új kárpátaljai rendőri egységbe, de szerinte a szám változhat. A jelentkezőknek, akiknek az életkora 21 és 35 év közötti lehet, érettségivel vagy felsőfokú végzettséggel, büntetlen előélettel és B kategóriái gépkocsivezetői jogosítvánnyal kell rendelkezniük.

A tagtoborzás augusztus 11-ig tart, siker esetén az új járőrszolgálat novemberben Ungváron és Munkácson, valamint a két várost összekötő autóúton kezdi meg működését.


[poll id=”18″]