Peszkov: a Kreml segíteni fog megtalálni az ukrajnai krízisből való kiutat


Oroszország továbbra is segíteni fog megtalálni az ukrajnai krízisből való kiutat – írja a tass.ru. Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház vezetője nemrég Oroszország és Ukrajna vezetőihez fordult az ukrajnai helyzet okozta nyugtalanságát kifejezve.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtószóvivője jelezte, hogy megkapták ezt az üzenetet. „Ez egy olyan üzenet, amely nem igényel választ, mert erre egyszerűen nincs válasz” – mondta Peszkov. „Oroszország segíteni fog abban, hogy megtalálják az ukrajnai konfliktus megoldását” – mondta a sajtószóvivő.

Az Orosz Ortodox Egyház pátriárkája fájdalommal a szívében kérte Oroszország és Ukrajna elnökét, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a vérontás megállításában. „A békés minszki egyezmények megállították a konfliktus eszkalációját és reményt adott a harcoló felek közötti tűzszünet elérésében. Sajnos a harcok, még ha nem is a korábbi erejükkel, de a mai napig is folytatódnak. Ukrajnában vér folyik és emberek halnak meg” – olvasható a pátriárka nyilatkozatában. Az egyházi vezető szerint főleg az idősebbek, gyerekek, fogyatékkal élők a legveszélyeztetebbek, akinek nincsenek lehetőségeik sem erejük elhagyni a veszélyes helyeket.

„Sajnos ezen szörnyű körülmények között nem képes mindenki túlélni. Van aki a bombázásokban hal meg, van aki betegségek és az éhség miatt” – olvasható a nyilatkozatában. A pátriárka megjegyezte, hogy Onufrij kijevi metropolitával minden megtesznek a felek megbékélése érdekében. De a biztonságot csak a teljes tűzszünettel lehet elérni.


[poll id=”18″]