A harmadik világháborúról beszélt egy orosz politikus


Oroszország mindent megtesz azért, hogy ne törjön ki egy harmadik világháború, de Szergej Nariskin szerint sok ország hidegháborús logika mentán folytatja a külpolitikáját – olvasható az Origón. 

Amikor Oroszország ellenségei a hidegháborús logika mentén folytatják a diplomáciájukat, és a Földet egy harmadik világháborúval fenyegetik, akkor fontos emlékeztetni arra, hogy egy ilyen konfliktus az utolsó lenne az emberiség történetében – mondta az orosz parlament alsóháza elnöke.

A Russia Today tudósítása szerint a politikus arról is beszélt, hogy Oroszország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez a helyzet nem álljon elő. Moszkva számára az a legfontosabb, hogy mindegyik nép a saját földjén dönthessen a saját sorsáról – tette hozzá. Nariskin szerint a világra azok az ideológiák a legveszélyesebbek, amik maguk kivételességét hirdetik.

Az Oroszországot érintő uniós szankciókról azt mondta, ha mindegyik állam önállóan dönthetett volna erről, akkor minden bizonnyal teljesen más eredmény született volna. Nariskin szerint a mostani konfliktusból az Egyesült Államok húzta a legtöbb hasznot, mivel azzal, hogy az EU országait elzárták az orosz piacoktól, jelentősen meggyengítették őket.


[poll id=”18″]