Ismét csempészeket küldtek a hadkiegészítőbe


Hat ukrán állampolgárt fogtak el szerdáról csütörtökre virradóan éjjel a zöldhatáron a Csapi Határőr-parancsnokság szalókai különítményének munkatársai – jelentette az ukrán határőrség sajtószolgálata.

A jelentés szerint a szalóki lakosok a zöldhatáron át próbáltak egy-egy láda cigarettát átcsempészni Magyarország területére. A csempészárut a hatóságok lefoglalták, a személyek ellen szabálysértési feljelentést tettek, majd – az egyébként a hadköteles férfiakat – a kárpátaljai hadkiegészítő parancsnokságra irányították.

Kapcsolódó hír, hogy a határőrszolgálat munkácsi egysége a rahói járási Terebesfehérpatak (Gyilove) közeli erdőben csempészrejtekhelyre bukkant. Az itt talált négy láda cigarettát Romániába vitték volna a „futárok”. Nagy erőkkel keresik a csempészeket – írja facebook-oldalán Hennagyij Moszkal Kárpátalja kormányzója.

A KárpátHír szemtanúk elmondásából úgy értesült, hogy tegnap a záhonyi határátkelőn több szolgálatban lévő vámost tartóztattak le a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei. A gyanú szerint az érintette részt vettek a cigarettacsempészetben, állítólag a mélységi ellenőrzés során a hatóság emberei feltartóztattak egy csempészcigarettával megpakolt kisbuszt.


[poll id=”18″]