Titkos amerikai fegyverszállítmányt fogtak el?!


Az osztrák rendőrség elfogott egy amerikai katonai csoportot a schwechati repülőtéren, akik engedély nélkül akartak fegyvereket (M-16 gépfegyvert és pisztolyokat) szállítani Ukrajnába – írja a Vesztyi. Az osztrák hatóságok a csomagok átvizsgálása közben találták a fegyvereket.

Egy osztrák újság szerint az incidensre néhány nappal ezelőtt került sor. Kilenc amerikai katona akart Ukrajnába utazni Bécsen keresztül. Michael Bauer, az osztrák Védelmi Minisztérium képviselője nyilatkozott az ügyben. „Eléggé megalapozott volt a hatósági szervek nyugtalansága, mivel törvénytelenül szállították a fegyvereket. Azonnal elfogták és kihallgatták őket. Egyben értesítésre került az Egyesült Államok nagykövetsége, alkotmányvédő és terrorizmus ellenes szövetségi szolgálat” – mondta Bauer.

Az osztrák újság szerint, az amerikaiak egyszerűen csak elfelejtették beszerezni a szükséges papírokat. Az Egyesült Államok nagykövetségének kérése a fegyverszállításokkal kapcsolatban elutasításra került. Ezek után a katonák egy Washingtonba tartó repülőre szálltak fel, és magukkal vitték a fegyvereket is.


[poll id=”18″]