Végre eltemetheti fiát a csapi anya


Fél év után DNS-szakértői vizsgálattal azonosították a terrorellenes műveletek helyszínén elesett csapi Oleh Koval földi maradványait – közölte facebook-oldalán Pavlo Fedaka újságíró.

„Márciusban, amikor Vitalij Posztolaki a 128-as munkácsi hegyi gyalogdandár hírszerzési vezetőjének földi maradványaiért Dnyepropetrovszkba utaztam, hallottam egy szörnyű történetet egy asszonyról, aki napok óta kétségbeesetten hullaházról hullaházra járva kereste fia holtestét. Mint kiderült a csapai Oleh Koval édesanyja volt az a bizonyos hölgy. A szegény asszony minden erőfeszítései ellenére sem találta meg fia holttestét – írta közösségi oldalán az újságíró.

Fedaka bejegyzésében megjegyzi neki szerencséje volt, hisz sikerült azonosítania Posztolakit. Annak ellenére, hogy a tetemet szállító járművet rakétatámadás érte, majd a holttest egy hónapig kallódott a felkelők által ellenőrzött területeken, míg a lázadók elcserélték saját halottjaikra.
„Azon a napon, amikor visszaindultam Ungvárra 152 ismeretlen katona földi maradványait temették el, azonosításukra DNS vizsgálatokat kezdeményeztek. Mikola Zsuravljov, az Ungvári Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője ma azzal hívott fel, hogy azonították Oleg Koval holtestét” – írja Pavlo Fedaka.


[poll id=”18″]