Bojkottra készül az ellenzék


Az Ellenzéki Blokk bojkottálni készül az őszi helyhatósági választásokat, amennyiben a hatalom korlátozni fogja a választópolgárok alkotmányos jogait.

Ezt Mihajlo Dobkin, a párt egyik politikusa jelentette be közleményében, ami az Ellenzéki Blokk honlapján látott napvilágot. A parlament egyetlen ellenzéki erejét az háborította fel, hogy az október 25-re kitűzött választásokat nem mindenhol akarják megtartani. A kialakult konfliktusra való tekintettel azt ignorálnák Donyeck és Luganszk megye egyes részein, pedig ott kifejezetten erős az ellenzék támogatottsága. Harkov megyében pedig adminisztratív okokra hivatkozva nem akarják indulni hagyni az Ellenzéki Blokkot. Dobkin szerint ez egyáltalán nem véletlen, mert Harkov megyében legalább 30 százalékos a támogatottságuk.

A képviselő kilátásba helyezte, amennyiben a központi hatalom nem hagy fel az alapvető alkotmányos jogok korlátozásával, abban az esetben ők az egész országban bojkottálni fogják a választást. Párhuzamosan pedig arra szólítják majd fel híveiket, hogy vonuljanak az utcára, és minden szinten új választások kiírását követeljék.