Akár 35 hrivnya is lehet egy liter benzin ára


A kremencsugi olajfinomító leállása esetén a benzin literje akár a 35 hrivnyát is elérheti – fogalmazott Szerhij Koseljuk az Ukrtatnafta alelnöke. „Valakinek nagyon csíphetjük a szemét. Konkurenseink „Ami olcsó az nem is jó minőségű” szlogenekkel próbálják rontani cégünk hírnevét.

A lejárató kampány az importőrökhöz köthető. Háborút indítottak ellenünk, azt szeretnék elérni, hogy Ukrajnában csak import üzemanyagot lehessen kapni. Ez ahhoz vezethet, hogy a benzinkutakon az üzemanyagok literenkénti ára megközelítheti a 35 hrivnyát” – mondta az Igor Kolomojszkij ukrán oligarcha, dnyepropetrovszki kormányzó érdekeltségébe tartozó olajipari vállalat alelnök.
Vaszilij Homenko a Ukrtatnafta szakszervezeti szövetségének elnöke bejelentette, hogy péntek óta nem érkezik kőolaj a finomítóba, ami, akár a teljes leálláshoz is vezethet.

Egyik napról a másikra ötezer munkás kerülhet az utcára. Békés demonstráció keretében tiltakozunk és követeljük, hogy állítsák vissza a kőolaj szállítását

– fogalmazott a szakszervezeti elnök.

Homenko cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a tüntetők megrohamozták a finomítót és épületeket foglaltak el. A legfrissebb információk szerint a demonstráció már feloszlott.