Megint jön a kánikula jövő héten


Vasárnap egészen estig erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Megélénkül az északkeleti szél, a hőmérséklet csúcsértéke 27°C körül alakul.

A jövő héten erőteljes felmelegedés kezdődik, napról napra melegebb lesz: hétfőn még csak 30°C, a hét közepén már 33°C körüli hőség lesz. Száraz, derűs, igazi nyaralóidő ígérkezik.

A kánikula valószínűleg csak néhány napig tart, augusztus második és harmadik hetében már ismét megnövekszik a felhőzet, és naponta többször várhatóak záporok, zivatarok. A hőmérséklet csak kismértékben esik vissza, a nappali minimum 27°C, az éjszakai pedig 16°C körül alakul. Előfordulhatnak derült napok, de túlnyomórészt borongós, párás és csapadékos időre van kilátás, és sajnos az augusztus 20-i hosszú hétvége sem ígér túl sok jót.

A hónap vége

Nyugodt, kellemes időjárással zárul a változatos 2015-ös nyár. Fokozatos lehűlésre számíthatunk, augusztus utolsó napjaiban nappal már csak 23°C körüli értékeket mérhetünk, éjjel pedig 13°C-ra esik vissza a hőmérő higanyszála. Bár már nem lesz hőség, felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen zavartalan napsütésre vagy gyenge felhőkre van kilátás.