Hoverla: magabiztos Brazil szamba


A Sahtar nagyon sima, 2–0-ás győzelmet aratott a Hoverla ellen a lembergi arénában az ukrán élvonal 3. fordulójának szombati játéknapján. A találkozó során a doneckiek két brazilja Teixeira és Eduardo volt eredményes.

Az ungváriak két bravúros döntetlennel kezdték a bajnokságot, míg a Sahtar simán megnyerte az első két mérkőzését, így nem volt meglepő, hogy mindvégig a házigazdák domináltak. Mircea Lucescu legénysége birtokolta többet a labdát az első félidőben, de a szünetig nem tudták feltörni a vendégek védelmét.

A szünet nem segített az ungváriakon, a fordulás után is szinte csak a Sahtarnál volt a labda, ráadásul a brazil csatársor egyre közelebb járt a gólhoz. Az 50. percben megtört a jég, Teixeira egy távoli lövéssel mattolta Rugyko kapust (0–1). A cserék sem lendítettek az a Hoverla játékán, amely annyira sem tudott veszélyes lenni az ellenfél kapujára, mint az első 45 perc során, pedig finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy akkor sem vezetett huszáros támadásokat Vjacseszlav Groznij legénység. A 74. percben az újonc Eduardo gólja eldöntötte a találkozót (0–2). A folytatásban az eredmény nem változott.

A Hoverla a következő fordulóban, augusztus 08-án szombaton 16 órai (közép európai idő) kezdettel a Metalurg Zaporizsját fogadja hazai pályán.
A 3. forduló eddigi eredményei: Olimpik Doneck–Kárpáti 0–1, Hoverla–Sahtar 2–0. Ma öt mérkőzést rendeznek: Zaporizzsja–Voliny Luck, Metaliszt–Olekszandrija, Poltava–Dnyipro, Sztal Dnyeprodzerzsinszk–Zorja Luhanszk, Csornomorec–Dinamo Kijev.