Ittas volt a fancsikai baleset okozója


Ittasan vezetett az a 41 éves nagyszőlősi férfi, aki halálos balesetet okozott péntek délután Fancsika területén, a vétlen autóban egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk a szörnyű balesetben két autó egy Dacia Logan és egy Dodge Chrysler Minivan frontálisan karambolozott. Az esetet egy közelben lévő térfigyelő kamera rögzítette, a felvételek tanúsága alapján a Chrysler vezetője volt a vétkes, aki áttért a szembejövő sávba és ott frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő Daciával. A kórházba szállítása után meghalt a Dacia 19 éves mátyfalvi vezetője. A Chrysler sofőrje és két utasa, egy 30 éves nő és egy 42 éves férfi kórházba került, sérüléseik súlyosak, de nem életveszélyesek.

A vétkes gépkocsivezető vérében 1.6 ezrelék alkoholt mutatott ki a gyors teszt. A részeg sofőrt előzetes letartóztatásba helyezte, büntetőjogi eljárást kezdeményeztek ellene.

A vétkes sofőr korábban már követett el közúti balesetet, 2007-ben Tekeházán két fiatalt gázolt halálra, utólag kiderül akkor is ittasan vezetett. Eljárás indult a férfi ellen, aki külföldre szökött. Hosszú évekig Olaszországban bujkált, míg 2012-ben elfogták és hazaszállították, de sikerült a felelősségre vonás alól kibújnia.