Az ungvári hadkiegészítő parancsnok szerint a kárpátaljai magyarok nem nagyon akarnak katonának állni


Kárpátalján csak 44 százalékra sikerült teljesíteni a behívási tervet a mozgósítás 5. hulláma során. Erről Mikola Zsuravljov ungvári hadkiegészítő parancsnok számolt be — olvasható a TiszaNews cikkében.

A hadkiegészítő parancsnok szerint problémát jelent, hogy Ukrajnában nem ismerik el a kettős állampolgárságot, eközben viszont a szabálysértési törvénykönyv mindmáig nem irányoz elő felelősségre vonást azokkal szemben, akik az ukrán mellett felveszik egy másik ország állampolgárságát is. „Alkotmányos szinten be van tiltva a kettős állampolgárság, tiltja ezt az állampolgársági törvény is, felelősségre vonás viszont nincs…„ — jegyezte meg.

Mikola Zsuravljov szerint Kárpátalján nagyon sok polgár rendelkezik kettős állampolgársággal. „Itt minden második embernek, még az ukránoknak is — a magyar kisebbségről nem is beszélek — van egy második útlevele: szlovák, román, vagy magyar” — húzta alá.

Elmondása szerint a kárpátaljai magyarok nem nagyon mennek megvédeni államunkat. „Mennek, de nagyon gyengén” — tette hozzá.