A Beregszászi járásban nyaralnak a lembergi katonák gyerekei


Az üdülés magyarországi támogatás segítségével került megszervezésre, melynek keretén belül 22 gyerek nyaral Kárpátalján, a Beregszászi járásban. Mindegyikük a terrorellenes műveletben résztvevő katonák gyermeke.

A gyerekek augusztus 1-jén érkeztek a jánosi Helikon Hotelbe, ahol egy hetet fognak eltölteni. Az egyhetes kirándulás teljes költségét Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, Beregszászi Konzulátusa, valamint Lemberg tiszteletbeli magyar konzul asszonya, Maleh Larisza állja.

„Magyarország idén nyáron 600 gyereket üdültet egész Ukrajna területéről, köztük a terrorelhárítási műveletben részt vevők gyermekeit – mondta el Szalipszki Endre beregszászi főkonzul. – Minden héten 60 fős csoportok utaznak a Velencei-tó partjára üdülni. A lembergi gyerekek kárpátaljai üdültetése egy további hozzájárulás ehhez a kirándulási akcióhoz.”

A gyerekekre programokkal teli hét vár: elviszik őket a nyíregyházi állatkertbe és aquaparkba, a beregszászi helytörténeti múzemuba, a munkácsi várba és a kaszonyi termálfürdőbe.

Kárpátalja hetilap