„Az iszlám erejével sújtunk le” Muszlimok járőröznek Londonban


Muszlim “polgárőrök” igazoltatnak Londonban: a megállított járókelőktől a nyilvános alkoholfogyasztás abbahagyását követelik, italukat megsemmisítik, a nőket pedig bőrük eltakarására szólítják fel a „muzulmánok területén”. A brit rendőrség nyomozást kezdett.

Az önjelölt polgárőrök a múlt hét végén publikáltak egy felvételt, melyen egy arra haladó, számukra homoszexuálisnak tűnő férfit zaklatnak, hangos megjegyzést tesznek rá, illetve felszólítják, hogy hagyja el a muzulmánok által lakott területet- számolt be a Daily Mail. “Mi a baj az arcoddal, tesó? Úgy nézel ki, mint egy homokos, na húzz innen, de gyorsan” – zaklatnak egy másik brit járókelőt az önjelölt muszlim “polgárőrök”.
Mohamad Safik, a brit Ramadán Alapítvány elnöke elítéli az önjelölt polgárőröket: „Az Egyesült Királyságban élünk, és az ország törvényei érvényesek ránk. Nem szabad, hogy banda-uralom alakuljon ki. Ha az emberek így viselkednek, az aggodalomra ad okot, de ez egy elszigetelt eset”- vélekedett.
A 2011-es népszámlálás szerint az elmúlt 10 évben 73 százalékkal nőtt a muzulmán lakosok száma Nagy- Britanniában, jelenleg a 2,7 millió muzulmán a lakosság 4,8 százalékát teszi ki. Kutatók szerint azonban a növekedés ennél sokkal meredekebb, mivel a megkérdezettek 7 százaléka nem válaszolt a vallást firtató kérdésre, és ezek többsége valószínűleg muzulmán.

London egyes kerületeiben, például Tower Hamletsben a muzulmánok aránya (34 százalék) magasabb a magukat kereszténynek valló angoloknál (27 százalék). A fővárosban legalább egy millió muzulmán él, ez a szám a tizede London lakosságának. Jelentős az arányuk olyan nagy városokban is, mint Birmingham (21 százalék) és Manchester (16 százalék).

Az emberek sokféleképpen reagálnak ezekre az adatokra. Julian Bond, a Keresztény Muzulmán Fórum szervezet elnöke szerint az adatok tükrében meg kellene találni a lehető legjobb megoldást az iszlám kezelésére. Véleménye szerint szabadnapot kellene adni a munkavállalóknak az iszlám ünnepekkor, meg kellene vizsgálni, hogyan lehet lebonyolítani a Ramadánt és azt, hogyan tanítsanak a vallásról az iskolákban.
Párizsban már annyira erős az iszlám vallás jelenléte, hogy a rendőrök egyes kerületekben nem is avatkozhatnak be, amikor muzulmán hívők tömegesen zárják le az utcákat ima közben. Egész Nyugat-Európára jellemző az iszlám-hívők számának növekedése, amely elemzők szerint az európainak nevezett kultúra eltűnéséhez vezethet néhány évtizeden belül.

atv.hu /