Behívót kapnak, akik jelentkeznek az új rendőrségbe?


Musztafa Najem parlamenti képviselő, a Petro Porosenko Blokkja frakcióvezető-helyettese Facebook-bejegyzésében tagadta azokat a híreszteléseket, miszerint katonai behívót kapnának az ATO-ba azok, akik jelentkeznek az új nemzeti rendőrségbe, melynek most folyik a toborzása a régiókban – jelentette a napokban több ukrajnai hírportál.

Ez nem így van. A rendőrök toborzása és a behívás különböző folyamatok, amelyekkel különböző szervezeti egységek foglalkoznak, értelemszerűen Ukrajna Belügyminisztériuma és Védelmi Minisztériuma. Egyetlen törvény, normatív dokumentum vagy az MVSZ (Belügyminisztérium – a szerk.) és a MOU (Védelmi Minisztérium) belső utasításai sem írják elő az új rendőrök toborzásának a behívással való kombinálását vagy az adatbázisok információinak cseréjét. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezés a rendőrségi munkára, amint a továbbiakban a rendőrségi munka sem mentesíti Ukrajna polgárát az ország védelmének kötelezettsége alól. Szükség esetén a jelölteket és a leendő rendőröket is behívhatják az általános feltételek szerint, vagy a nemzeti rendőrség adott alakulatának tagjaként. … Ezért kéretik nem felülni a provokációknak, ne terjesszenek ellenőrizetlen híreket” – áll a politikus közleményében.

Az olvasók a honatya bejegyzéséhez írt kommentárjaikban ugyanakkor megjegyzik, hogy Najemnek parlamenti képviselőként mindenkinél jobban kellene tudnia, hogy országunkban minden lehetséges…

Kárpátalja hetilap