Havasi-torna Ungváron


Ungváron augusztus 24 és 29 között második alkalommal kerül megrendezésre a Havasi András Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Torna – tájékoztatott a megyei labdarúgó szövetség sajtószolgálata.
Eddig tizenkét csapat jelezte részvételét a két korosztály – U-15 és U-17 – számára kiírt tornára. A Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő megmérettetésre többek között olyan nagynevű utánpótlás-nevelő klubok várhatóak, mint a Dinamo Kijev, a Sahtar Doneck és a Lembergi Kárpáti. A hazai pálya előnyét a Hoverla és az Ungvári Sportiskola növendékei élvezheti. Viszont a kelet-ukrajnai események és a munkácsi lövöldözés miatt a tavalyinál kevesebb külföldi csapatra számítanak a szervezők.

A torna névadója az Ungvári Szpartakban lett igazolt játékos, majd a Kijevi Dinamo hálóőreként szerzett hírnevet. Szabó József és Vaszil Turjancsik csapattársa nem csak a pályán volt sikeres, edzőként sem vallott szégyent, később 12 éven keresztül a megyei labdarúgó szövetség elnökeként szolgálta a sportágat. Amíg egészsége engedte, aktív életet élt, még hetvenen túl is fiatalokat megszégyenítő módon teniszezett és síelt.