Jacenyuk: miért nem váltották le az összes vámost Kárpátalján?


Arszenyij Jacenyuk jelentést kért az Állami Fiskális Szolgálattól (DFSZ) arra vonatkozóan, hogy miért nem tettek eleget arra vonatkozó megbízásának, amely szerint le kellett váltani minden kádert a Kárpátaljai Vámhivatalnál. Erről a Miniszteri Kabinet mai ülésén beszélt az ukrán kormányfő — olvasható a TiszaNews-on.

Konkrét jelentést kérek arról, miért nem teljesítették a megbízást, amely szerint le kell cserélni a Kárpátaljai Vámhivatal teljes személyi állományát” — húzta alá a miniszterelnök.

Arszenyij Jacenyuk szerint nem oldja meg a probléma egészét, ha csak a vezetőket váltják le, a beosztottakat pedig nem. „A felső-vezetés változik, az alatta lévők viszont továbbra is be vannak vonva a korrupciók sémákba, ezért ténylegesen meg kell változtatni a teljes személyi állományt. Ezért jelentést kérek a vámszolgálattól arra vonatkozóan, milyen intézkedéseket foganatosítottak a Kárpátaljai Vámhivatal személyi állományát illetően” — mutatott rá.

A kormányülésen Szerhij Bilan, az Állami Fiskális Szolgálat vezetőjének első helyettese arról számolt be, hogy hivatali vizsgálat van folyamatban, s annak idejére felfüggesztették beosztásukból a vámhivatal vezetőit. Azok a munkatársak viszont, akik nem érintettek e nyomozásban, tovább tevékenykednek.