A hatóságok is érintettek a munkácsi lövöldözésben (videó)


Július 11-i munkácsi fegyveres konfliktus a helyi belügyi erők, a biztonsági szolgálat és a Jobb Szektor (PSZ) a közötti konfliktusból fakadt – hangzott el a munkácsi lövöldözés kivizsgálására alakult ideiglenes parlamenti bizottság tegnapi kijevi ülésén.

A bizottság előzetes jelentése szerint megerősítést nyert, hogy a hatóságok nem működtek együtt teljes mértékben, a belügyi erők, a biztonsági szolgálat és a Jobb Szektor (PSZ) a között kialakult ellentétekből robbant ki a fegyveres konfliktus.

Igor Moszijcsuk, az Ukrán Parlament jogi szakbizottságának alelnöke, az ideiglenes parlamenti bizottság egyik tagja a lehetséges kiváltó okok felsorolásában megemlíti, a nehéz gazdasági körülmények között a régióban uralkodó alacsony életszínvonal. Szerinte ez vezethetett a szervezett bűnözői-, csempészcsoportok kialakulásához, ráadásul a határokon szolgálatot teljesítő vámosok és határőrök is közreműködtek az illegális tevékenységben. Moszijcsuk a felsorolás végére hagyta a megyében törvénytelenül működő félkatonai alakulatokat.