Ügyészség: törvényesen járt el a hadkiegészítő a behívók átadásánál


Nem sértettek törvényt a hadkiegészítők dolgozói, amikor katonai behívókat kézbesítettek a határátkelőknél – közölte a Golos Karpat megkeresésére a Kárpátaljai Megyei Ügyészség.
A KárpátHír már korábban beszámolt arról, hogy a jelenleg is zajló hatodik mozgósítási hullámban a kárpátaljai hadkiegészítők emberei a közúti ellenőrző pontokon, a határátkelőkön, a vonatokon és újabban nyílt utcán is katonai behívókat osztogatnak.
Több internetes hírportálon is vita bontakozott ki az olvasók között arról, hogy jogosan járnak-e el az egyenruhások, amikor kárpátaljai határátkelők közelében katonai behívókat osztogatnak a hadköteles állampolgároknak. A Golos Karpat levélben fordult az ügyészséghez, hogy tisztázza, törvényes volt-e a hadkiegészítők akciója.

„Az átnyújtás részleteit semmilyen törvény nem szabályozza. Így az otthoni és munkahelyi átadás mellett gyakorlatilag bárhol kézbesíthető a katonai behívó. Eszerint kijelenthetjük, hogy a hadkiegészítők nem sértettek törvényt azzal, hogy a határátkelők közelében osztogatták a povesztkát”

– írja közleményében az ügyészség.