A felkelők nem ismerik el a helyhatósági választási törvényt


A donyecki felkelők nem ismerik el helyhatósági választásokról szóló törvényt, amit Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön írt alá.

Denisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság főtárgyalója bejelentette, hogy ez a törvény súlyosan megsérti a minszki megállapodást és nem vonatkozik a Luganszki és a Donyecki Népköztársaság területére. Hozzátette, a jogszabályt „belső használatra” alkották, ugyanis a Kijevi vezetés a minszki paktumot semmibe véve, nem egyeztetett a törvényről a donyecki és luganszki felkelőkkel.

Ahogy arról a KárpátHír is beszámolt Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön aláírta a parlament által július 14-én elfogadott a helyhatósági választásokról szóló törvényt, amelynek értelmében a voksolást 2015. október 25-én tartják meg Ukrajnában, a Krím, Donyeck és Luganszk megyék nélkül.
Igor Plotnickij, a Luganszki Népköztársaság elnöke még korábban bejelentette, hogy várhatóan november 1-re tűzik ki helyhatósági választások időpontját, míg a donyecki területeken október 18-án voksolnának.