Roma felderítők: egy tucatból csak kettő alkalmas


Szerdán Ungváron újabb tizenkét roma férfi jelentkezett önkéntes katonai szolgálatra – jelentette Mikola Zsuravljov, az Ungvári Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője.
Ugyanakkor az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok során csak kettő felelt meg. A parancsnok megjegyezte nehéz a romákat mozgósítani, ugyanis nincs címűk sem munkahelyük táborokban élnek és állandóan vándorolnak.
Korábban négyen jelezték, hogy önként bevonulnának, ám velük az volt a gond, hogy rendelkeztek ukrán személyigazolvánnyal.
Az ungvári parancsnok korábban a gazeta.ua hírportálnak úgy nyilatkozott, elkezdik a romák aktív mozgósítását az ukrán hadseregbe.
A cigányok lopnak, csalnak, nem dolgoznak viszont a segélyekért sorba állnak. Az állam az elmúlt években a szociális juttatások köztük a gyermektámogatás révén hrivnya milliárdokkal támogatta a romákat. Itt az ideje, hogy viszonozzák ezt, ha másképp nem megy, meg kell vonni tőlük minden juttatást. Csak azok kapjanak segély, akik hajlandóak megvédeni Ukrajnát. A romákból remek felderítő lenne, nincs is náluk jobb ember erre a posztra, mivel meg van hozzá az eszük és a ravaszságuk is” – mondta Zsuravljov.