A gyanúsított „megkóstolta” a rendőröket


Rendőrökre támadt igazoltatás közben egy körözés alatt álló mezőterebesi (Sztrabicsevo) férfi pénteken, őrizetbe vették.
A 32 éves férfi, megalapozott gyanú szerint korábban elfogott társaival együtt rablásokban és betörésekben vett részt. Cinkosai vallomása alapján adtak ki ellene körözést. A rendőrök bejelentést kaptak, hogy a keresett személy a Munkácsi járásban található mezőterebesi cigánytáborban tartózkodik. A helyszínre kiérkező járőrök valamint a szolyvai járási rendőrkapitányság körözési osztályának vezetője megtalálta a gyanúsítottat, azonban a férfi ellenállt az intézkedésnek, és megpróbált elmenekülni.

A körözött személy elfogása közben többször is megharapott négy rendőrt. Egyiküket a vállán, másikat a kezén, volt, aki a hasán és a mellkasán harapott meg az őrjöngő drog vagy alkohol hatása alatt álló férfi.
Az incidens során közel kétszáz roma gyűlt össze a helyszínen, akik megpróbálták megakadályozni a férfi előállítását. Kővel dobálták meg a szolgálati járművet, majd megpróbálták felborítani az autót. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyveréből figyelmeztető lövéseket adott le. Ennek hatására a romák abbahagyták a cselekményüket és visszahúzódtak házaikba. A gyanúsítottat végül sikerült előállítani, a Szolyvai Járási Rendőrkapitányságra szállították, hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárást kezdeményeztek ellene.