Augusztusban három humanitárius konvoj fog érkezni a Donbásszra


Az orosz Katasztrófaügyi Minisztérium augusztusban három humanitárius konvojt fog küldeni a Donbásszra – írja Novorosszia hírügynöksége.

Erről a minisztérium helyettese, Vlagyimir Sztepanov nyilatkozott. Korábbi hírekben csak két konvojról volt szó, de most már biztos, hogy három lesz. Sztepanov magyarázata szerint a tanév kezdete előtt tankönyveket és más tanításhoz szükséges eszközöket is terveznek szállítani a régióba. „Ebben a hónapban van egy sajátosság – a tanév kezdete előtt állunk, ezért igyekezni fogunk arra, hogy a gyermekeknek és az oktatási intézményeknek tanításhoz szükséges tankönyveket és irodalmat szállítsunk” – mondta Sztepanov.

A tankönyveken kívül létszükségleti cikkeket is fognak szállítani. „Ott most jelenleg komoly szükséglete van a gyógyszereknek és az élelmiszereknek, illetve az építőanyagoknak is, hogy még a tél beállta előtt kész legyenek a helyreállításokkal” – mondta Sztepanov. Eddig nagyjából 42 ezer tonna humanitárius segélyt szállítottak az orosz kamionok a Donbásszra.