A Hoverla két pontot elkótyavetyélt a Metalurg ellen


Az Ungvári Hoverla 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a sereghajtó Metalurg Zaporizzsjával az ukrán élvonalbeli labdarúgó bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján. Az alacsony színvonalú találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a 89. percben a Metalurg szabadrúgásból egyenlíteni tudott. Mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

Az ungváriak az első perctől irányították a meccset az Avangard Stadionban. A Hoverla sorra dolgozta ki a helyzeteket, de vagy a védelem tisztázott az utolsó pillanatokban, vagy a vendégek kapus hárított, a szerencsével hadilábon állt Vjacseszlav Groznij együttese. Igaz, játékán lendített Szergijcsuk becserélése a szünetben, majd később Hobleno beállása. A 78. percben megfogyatkoztak a hazaiak, amikor Szavcsenko megkapta második sárga lapját. Egy percre rá Curikov tört be a vendégek tizenhatosán belülre, ahol mielőtt lőhetett volna, védője lerántotta. A játékvezető azonnal kiállította a játékosat, a jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette (1-0). Úgy tűnt ez marad a vége, ám a 88. percben Gemega szabálytalankodott a tizenhatos vonalán, a megítélt szabadrúgást pedig értékesítették a vendégek (1-1). A Metalurg ezzel megszerezte első gólját és egyben az első pontját a bajnokságban. A Hoverlának ez volt a harmadik döntetlenje a pontvadászatban, ám az előző kettőhöz képest ez felért egy vereséggel.

A Hoverla a következő fordulóban augusztus 16-án, vasárnap a Metaliszt otthonában lép majd pályára.
A 4. forduló eddigi eredményei: Voliny Luck–Metaliszt 2–2, Hoverla–Zaporizzsja 1–1, Olekszandrija–Sztal Dnyeprodzerzsinszk 0–1, Kárpáti–Csornomorec 4–0. Ma játszák: Dnyipro–Dinamo Kijev, Zorja Luhanszk–Olimpik Doneck, Poltava–Sahtar.